Sluitingsdatum: 20/06/2023

Verpleegkundige - Neurologie - Nederland
Geplaatst op: 20-03-2023, Reference number: 2023030

BCU-verpleegkundige – Noord-Holland – Nederland

Locatie

Een grote ziekenhuisorganisatie in Noord-Holland zoekt een BCU-verpleegkundige, voor de verpleegafdeling gespecialiseerd in neurologische en neurochirurgische zorg. De Brain Care Unit is onderdeel van deze afdeling en heeft 8 bedden. Hier liggen patiënten die constante zorg nodig hebben, en in de gaten gehouden moeten worden. Het team bestaat uit 20 gespecialiseerde collega’s, welke allemaal werken op de BCU. Samen met deze collega’s verleen je elke dag de beste neurologische zorg. In totaal heeft de Neurologische afdeling 40 bedden, en een nog groter verpleegkundig team. Ook zij kunnen inspringen waar nodig, en andersom.

Functie

Namens bovenstaande organisatie zijn wij opzoek naar een BCU-verpleegkundige, voor 24-40 uur in de week. Het gaat om een opdracht voor 3 maanden, met een optie op verlengen. Je gaat aan de slag als zzp’er, en start per 1 juni.

De geschikte kandidaat komt te werken op de Brain Care Unit, met 20 andere gespecialiseerde collega’s. Samen met deze collega’s ben je verantwoordelijk voor het verlenen en coördineren van de complexe zorg. Elke patiënt kampt met andere complexe klachten, die elk een persoonlijke aanpak vereist. Je bent daarom veel bezig met klinisch redeneren, en dit in praktijk brengen. Naast het contact met de patiënt ben je ook het aanspreekpunt voor de familie. Je houdt de familie op de hoogte en geeft voorlichting over de zorg. Het is belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en veel kennis hebt, omdat de zorg vaak complex is en het belangrijk is dat je dit begrijpelijk kan overbrengen. Op de afdeling werk je veel samen met andere specialisten zoals een neuroloog, arts-assistent, fysio- en ergotherapeut

Om te kunnen reageren is een MBO of HBO verpleegkunde diploma nodig, en de voorkeur gaat uit naar iemand met eerdere ervaring op de afdeling Neurologie en Neurochirurgie. Daarnaast moet je de scholing voor ecg en ritmestoornissen afgerond hebben. Het werken op de Brain Care Unit is uitdagend, en kan soms lastig zijn. Je moet goed zelfstandig kunnen werken, daarvoor is flexibiliteit en stressbestendigheid nodig. De verantwoordelijkheid die je krijgt, moet je niet overweldigen. Ook moet je enthousiast zijn over de neurologie, omdat juist deze instelling je door heftige situaties kan helpen. Om de beste zorg te geven is daarnaast ook een open en empathische houding nodig.

De werkgever aantrekkelijk salaris en een fijne werkomgeving. Er wordt verwacht dat je alle diensten draait, en flexibel inzetbaar bent. Dit betekent dat je ook weekend-, avond- of nachtdiensten kunt werken.

Voor Medici

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum. Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming.

Anouk van Rooijen

Senior Consultant

Anouk van Rooijen
Senior Consultant
E:  a.vanrooijen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 44
T: +31 6 36 36 35 99