Sluitingsdatum: 29/04/2024

Verpleegkundige - Interne Geneeskunde - Nederland
Geplaatst op: 29-01-2024, Referencenumber: 2024010

Diabetesverpleegkundige – Zuid-Holland – Nederland

Locatie

Bij een klein ziekenhuis waar laag complexe medische zorg wordt gegeven is een positie vrijgekomen voor een diabetesverpleegkundige. Toch worden er voor meer dan 20 specialismen behandelingen uitgevoerd. Dit wordt gedaan die in het ziekenhuis werken, en bij grotere ziekenhuizen in de buurt. Ze combineren dus het persoonlijke van een klein ziekenhuis met de specialisatie van een groter ziekenhuis. Door de kleinere schaal in het ziekenhuis, is er een hechte band tussen je collega’s en kent iedereen elkaar.

Functie

Namens bovenstaand ziekenhuis zijn wij opzoek naar een diabetesverpleegkundige, voor een functie op de poli. De functie is parttime voor 16 uur in de week.

De geschikte kandidaat komt te werken in het team dat werkt met diabetespatiënten. Gezamenlijk met het kleine team vang je de patiënten op en verzorg je de behandelingen. Hiervoor werk je samen met de specialist en je collega’s. Je verzorgt patiënten met diabetes mellitus type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes. Als diabetesverpleegkundige ben je het aanspreekpunt voor de patiënten en geef je voorlichting. Deze voorlichting bevat levensstijladviezen en je leert hoe ze hun bloedglucose kunnen controleren. Een belangrijke taak, met informatie die voor de patiënt vaak spannend is om te horen. Je moet daarom ook goede communicatie vaardigheden hebben.

Om te kunnen reageren moet je een afgeronde opleiding hebben tot diabetesverpleegkundige. Eerdere ervaring met het geven van voorlichting en adviezen wordt gewaardeerd maar is geen vereiste. Wat wel erg belangrijk is, is de vaardigheid om te kunnen plannen en organiseren. Voor patiënten moet alles overzichtelijk blijven, en daar ben jij mede verantwoordelijk voor.

De werkgever biedt een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Voor Medici

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum. Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming.

Anouk van Rooijen

Senior Accountmanager

Anouk van Rooijen
Senior Accountmanager
E:  a.vanrooijen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 44
T: +31 6 36 36 35 99