Sluitingsdatum: 20/06/2023

Medisch Specialist - Huisartsgeneeskunde - Nieuw-Zeeland
Geplaatst op 20-03-2023, Referencenumber 2023029

Huisarts – Renwick – Nieuw-Zeeland

Locatie

Renwick is een klein dorpje gelegen in de Marlborough wijnstreek, een van de zonnigste gebieden van Nieuw-Zeeland. Het ligt dichtbij de stad Blenheim, een stad met bijna 30.000 inwoners. Blenheim is goed te bereiken vanuit Renwick. Het dorpje is omgeven door prachtige landschappen, bekroonde wijnhuizen en veel fiets- en wandelroutes. Door de vallei loopt de Wairau rivier, een van de langste rivieren van het Zuidereiland. De omgeving heeft veel café’s, restaurants, wijngaarden en wijnhuizen. Deze wijn is bekend over de hele wereld, en heeft de regio op de kaart gezet. Op een uur afstand ligt Nelson, een bekende stad in Nieuw-Zeeland. Ook de hoofdstad Wellington is goed te bereiken met de veerboot die regelmatig vanuit de nabijgelegen stad Picton vertrekt.

De huisartsenpraktijk heeft een gedreven team, welke opzoek is naar een extra huisarts. Het is een kleine praktijk, doordeweeks geopend en beperkt geopend in het weekend. Daarnaast komt u te werken met een andere Nederlandse huisarts, die hier al een tijdje werkzaam is. Ze bieden zorg aan de bewoners van Renwick en in de regio. Sommige patiënten wonen op grote afstand, wat zorg bieden uitdagend maakt.

Functie

Namens bovenstaande kliniek zijn wij opzoek naar een huisarts met ervaring. Het gaat om een vaste aanstelling van 1 fte. De kliniek is doordeweeks geopend, tijdens kantooruren. Dit betekent dat er geen avond- of nachtdiensten zijn.

De geschikte kandidaat komt te werken in het gedreven team, bestaand uit: 4 huisartsen en 4 verpleegkundigen. Naast het verzorgen van algemene zorg tijdens het spreekuur, bieden ze ook vaccinaties, diabetes- en astma management en bloedtesten. Ze maken deel uit van verschillende vaccinatietrajecten van de overheid, onder andere mazelen. Om de ongelijkheid in het zorgsysteem tegen te gaan, werken ze mee aan een project om de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor de Maori’s.

Om te kunnen reageren is een afgeronde opleiding tot huisarts vereist, in combinatie met eerdere ervaring in een huisartsenpraktijk. Je Engelse niveau moet minimaal B1 zijn, en dit moet je ook kunnen bewijzen. De kliniek kenmerkt zich door een toegankelijke sfeer, niet in de laatste plaats door de locatie, een gerenoveerde villa. Dit creëert voor de patiënten een huiselijke omgeving, waardoor ze zich sneller op hun gemak voelen. Verder zijn communicatievaardigheden erg belangrijk, zowel voor de integratie als ook voor de omgang met de wisselende patiëntpopulatie. Zoals eerder benoemd is er sprake van een scheiding in de het Nieuw-Zeelandse gezondheidsstelsel. Iedere patiënt vereist daarom zijn eigen aanpak en een flexibele benadering is erg belangrijk. Samen met je collega’s houdt je de standaard binnen de kliniek hoog, en zoek je altijd naar dingen die verbetert kunnen worden. Zo garandeer je de beste zorg voor de patiënten en een prettige omgang met collega’s.

De werkgever biedt een aantrekkelijk salaris en goede werkomstandigheden. Zo ondersteunen ze je waar ze kunnen bij de verhuizing, en ga je samen met ze opzoek naar een woning. De kliniek is tijdens de weekenden alleen voor noodgevallen bereikbaar, wat betekent dat je 1 keer in de 6 weken een dienst van 6 uur in het weekend draait.

Voor Medici

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum.

Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming. Indien u interesse heeft in bovenstaande vacature of benieuwd bent of er andere vacatures binnen uw vakgebied, neem dan contact op met een van de medewerkers van MMedical.

Soufian Meziyerh

Recruitment Consultant

Soufian Meziyerh
Recruitment Consultant
E:  s.meziyerh@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 11
T: +31 6 36 36 35 99