Sluitingsdatum: 22/06/2021

Medisch Specialist - Kindergeneeskunde - Zwitserland
Geplaatst op 22-03-2021, Reference number: 2021079

Kinderarts – Luzern – Zwitserland

Locatie

Het kanton Luzern, met de gelijknamige hoofdstad, ligt middenin Zwitserland. Het district ligt aan de voet van de Alpen. Het gebied is rijk aan rivieren en meren en heeft een belangrijke agrarische achtergrond met uitgestrekte natuur. De stad Luzern heeft ongeveer 80.000 inwoners en ligt aan de rivier de Neuss, die het centrum verdeelt in een oud en nieuw gedeelte. De twee stadsdelen worden verbonden met elkaar door een zestal bruggen. Luzern, waar Duits wordt gesproken, heeft een zeeklimaat met temperaturen in de zomer rond de 20 graden en rond het nulpunt in de winter.

De positie wordt aangeboden door een ziekenhuis uit de regio Luzern. Dit ziekenhuis biedt zorg aan ongeveer 700.000 mensen. In dit ziekenhuis worden alle medische specialismen behandeld en wordt er zowel tweede- als derdelijnszorg verleend. Naast het betrokken zijn bij onderwijs en opleiden van personeel, is dit ziekenhuis erg betrokken bij het verrichten van onderzoek en daarom is een groot aantal van de specialisten werkzaam in dit ziekenhuis betrokken bij verschillende onderzoeken zowel in Zwitserland als daarbuiten.

Functie

Namens de bovenstaande zorginstelling zijn wij per direct op zoek naar een ervaren kinderarts met een oog voor klinische leiderschap voor een fulltime positie.

De succesvolle kandidaat zal de kinderkliniek klinisch leiden. Deze kliniek is de enige interdisciplinaire alarmcentrale voor kinderen uit de regio en beschikt over meerdere specialistische poliklinieken en een NICU. De succesvolle kandidaat zal interdisciplinair samenwerken met een groot aantal specialisten. Met name met kinderchirurgen, verpleging en het perinatale centrum van het ziekenhuis. U zult het perinatale centrum ondersteunen in het houden van hooggespecialiseerde spreekuren. Ook zult u nauw samenwerken met de verschillende ziekenhuizen uit de regio en de kinderartsen welke patiënten naar de kliniek doorverwijzen. Daarnaast zal een deel van de taken bestaan uit het begeleiden en bijdragen aan het onderwijs van niet alleen geneeskunde studenten, coassistenten en arts-assistenten maar ook overig medisch personeel. Er wordt nadruk gelegd op zeldzame pathologie.

Kandidaten dienen vloeiend de Franse of Duitse taal te beheersen in zowel spraak als schrift en affiniteit te hebben met interdisciplinaire samenwerking. MMedical biedt u, indien nodig, ondersteuning bij het behalen van de benodigde documenten en taalbeheersing. Daarnaast dienen kandidaten over een aantal jaar werkervaring te beschikken in een academisch of groot perifeer ziekenhuis. Bovendien dienen kandidaten ervaring te hebben met klinisch en universitair onderwijs geven.

De werkgever biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Voor Medici:

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum.

Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming. Indien u interesse heeft in bovenstaande vacature of benieuwd bent of er andere vacatures binnen uw vakgebied, neem dan contact op met een van de medewerkers van MMedical. Indien u interesse of vragen heeft over bovenstaande positie, neem dan contact op met uw eigen recruitment consultant van MMedical.

Mocht u deze nog niet hebben, neem dan contact op met:

Mark van Roosmalen

Recruitment Consultant

Mark van Roosmalen
Recruitment Consultant
E: m.vanroosmalen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 22
T: +31 6 36 36 35 99