Sluitingsdatum: 29/03/2023

Verpleegkundige - Kindergeneeskunde - Nederland
Geplaatst op: 29-12-2022, Reference number: 2022170

Kinderverpleegkundige – Zuid-Holland – Nederland

Locatie

Een groot ziekenhuis in de provincie Zuid-Holland heeft op een gloednieuwe Moeder en Kind afdeling een positie openstaan voor Kinderverpleegkundige. Het nieuwe centrum wordt gekenmerkt door het oog voor zowel de moeder als het kind, welke altijd bij elkaar blijven. Zelfs wanneer een van de twee ziek wordt, doen ze er alles aan moeder en kind zo min mogelijk te scheiden. De afdeling bestaat uit 2 units, voor de afdelingen neonatologie en algemene pediatrie. Samen beschikken deze units over 33 bedden, waarvan er 19 in de neonatologie unit staan voor pasgeborenen tot 32 weken. De andere 16 zijn voor de pediatrie en voor kinderen tot 18 jaar. Op de afdeling komen patiënten met veel verschillende culturele achtergronden, wat hier werken extra uitdagend maakt.

Functie

Namens bovenstaand ziekenhuis zijn wij per direct opzoek naar een Kinderverpleegkundige. Het gaat om een functie van 24-36 uur in de week. Ook is het mogelijk aan de slag te gaan in loondienst, maar ook als ZZP’er.

De geschikte kandidaat komt te werken op de gloednieuwe afdeling, waar je samenwerkt met andere verpleegkundigen, kraamverzorgende en leerling-verpleegkundige. Ook lopen er vaak kinderartsen en medisch pedagogisch zorgverleners rond, welke je ook ondersteunt. De zorg die geleverd wordt is van het hoogste niveau in de regio, en wordt gekenmerkt door een paar unieke aspecten. Zo ligt bij de nieuwe afdeling de focus op de zorg voor moeder en kind samen, volgens de richtlijnen van Family Integrated Care. Dit houdt in dat de families zoveel mogelijk bij elkaar blijven, ook al is moeder, kind of allebei ziek. Patiënten op de afdeling komen van een multiculturele populatie, wat betekent dat er veel verschillende achtergronden en ziektebeelden zijn. Dit betekent dat zeer goede communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid, creativiteit en flexibiliteit vereist zijn.

Om te kunnen reageren is een afgeronde opleiding tot kinderverpleegkundige vereist, met alle geldende diploma’s die daarbij horen. Je start op een afdeling die nog in de kinderschoenen staat, wat betekent dat flexibiliteit belangrijk is. Tegelijkertijd moet je ook goed je mening kunnen geven en stevig in je schoenen staan, omdat zeker in de beginfase de input van iedereen van wezenlijk belang is. Gedurende deze tijd werk je veel samen met je collega’s die allemaal net zo enthousiast en kundig zijn als jij.

De werkgever biedt een jaarcontract aan, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast worden er meerdere aantrekkelijke secundaire voorwaarden geboden, zoals verschillende opleidingstrajecten en kortingen op onder andere een fiets, sportschoolabonnement of mobiele telefoon.

Voor Medici

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum. Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming.

Anouk van Rooijen

Senior Consultant

Anouk van Rooijen
Senior Consultant
E:  a.vanrooijen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 44
T: +31 6 36 36 35 99