Sluitingsdatum: 05/10/2021

Medisch Specialist - Oogheelkunde - Zwitserland
Geplaatst op 05-07-2021, Reference number: 2021172

Oogarts – Wallis – Zwitserland

Locatie

Wallis is één van de twee zuidelijke kantons van Zwitserland. Het berglandschap van Wallis is spraakmakend en bevat meer dan vijftig bergen boven de vierduizend meter hoogte, inclusief één van de bekendste grote rivierdalen (Rhônedal). Door deze uitgestrekte natuur is de streek rijk aan veel natuurlijke bezienswaardigheden zoals gletsjers, grotten, en meren. Zowel prachtige oude stadjes, zoals de hoofdstad Sion, als modernere steden liggen verspreid door het kanton. Binnen het kanton wordt zowel Frans (westelijk) als Duits (oostelijk) gesproken. Wallis is gemakkelijk te bereiken via het Rhônedal in het westen en via meerdere spoor- en verkeerstunnels door de verschillende bergpassen die bovendien ook verbindingen vormen met Italië en Frankrijk.

Het oogcentrum met verschillende locaties binnen Wallis opende in 2008 haar eerste kliniek. Per jaar worden er ongeveer 3000 oogoperaties uitgevoerd. Maximale kwaliteit met maximale kosten efficiëntie is één van de centrale speerpunten. Zo investeert het centrum in continue educatie voor artsen en medewerkers, nieuwste technologieën en voert bovendien eigen klinisch onderzoek uit.
Hoogwaardige medische zorg wordt geleverd met de focus op de individuele patiënt. Er wordt getracht een familiale en persoonlijke sfeer te creëren door interne kwaliteitscontroles. Patiënten worden daarnaast betrokken door informatiecolleges en speciale lezingen in samenwerking met patiëntenverenigingen. Er is een nauwe samenwerking met het ziekenhuisnetwerk van het kanton.

Functie

Namens het oogcentrum zijn wij op zoek naar een gemotiveerde oogarts voor een functie van minimaal 0,8 fte. Het betreft een functie voor de langere termijn (langer dan 5 jaar/permanent).
De positie heeft de oogheelkundige interventie als focus. Eventueel is de positie ook open voor niet-chirurgische oogartsen indien er sprake is van expertise in aandoeningen van de retina.
Een specialisatie in cataractchirurgie, retinachirurgie of ooglidchirurgie is een pré. U zal zowel consulten als chirurgische handelingen uitvoeren. Afhankelijk van uw ervaringsniveau zal u patiënten toegewezen krijgen of zelf verwerven.

De functie bevat zeer goede arbeidsvoorwaarden inclusief een bovengemiddeld salaris waarbij u uw eigen omzet zal genereren. Een goede kennis van de Duitse en Engelse taal of de bereidheid om dit te leren is vereist. Voor registratie in Zwitserland is B2-niveau vereist, alhoewel in de kliniek beheersing op C1 niveau gewenst is. MMedical kan u helpen met het selecteren van de juiste taaltraining en zal u begeleiden met de federale en kantonale registratie in Zwitserland.

Voor Medici

MMedical assisteert Medisch Specialisten bij het vinden van een baan in het buitenland. Op het moment dat wij een positie voor u hebben verzekerd, zullen wij u assisteren bij de medische registratie en visum aanvraag. Daarnaast zullen wij u (en uw familie) ondersteunen tijdens uw verhuizing.
Om uw sollicitatie goede slagingskans te geven is het belangrijk dat u naast uw cv alle diploma’s en referenties meelevert. Wij zullen hier hoogst discreet mee omgaan en zullen in eerste instantie enkel anonieme gegevens met eventuele toekomstige werkgevers delen.

Indien u interesse of vragen heeft over bovenstaande positie, neem dan contact op met uw eigen recruitment consultant van MMedical.

Mocht u deze nog niet hebben, neem dan contact op met:

Mark van Roosmalen

Recruitment Consultant

Mark van Roosmalen
Recruitment Consultant
E: m.vanroosmalen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 22
T: +31 6 36 36 35 99