Sluitingsdatum: 21/12/2022

POH-GGZ - Noord-Holland - Nederland
Geplaatst op: 21-09-2022, Reference number: 2022136

POH-GGZ – Noord-Holland – Nederland

Locatie

Bij een organisatie verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg van asielzoekers in opvanglocaties is een positie voor Praktijkondersteuner Huisarts. Bij de locaties kunnen asielzoekers terecht met hun klachten, waarna ze worden geholpen door een Medisch Specialist. Er werkt een doktersassistent, verpleegkundige en een huisarts samen met jou, welke ieder zijn eigen taak heeft. Veel van de asielzoekers kampen met klachten, welke niet zelden veroorzaakt worden door psychische klachten. De zorg voor asielzoekers moet daarom persoonlijk en dynamisch zijn. Om dit te bereiken wordt er nauw samengewerkt met ketenpartners. Door te focussen op deels online dienstverlening wordt de zorg toegankelijk, wat ervoor zorgt dat op het juiste moment de geschikte zorg gegeven kan worden.

Functie

Namens bovenstaande organisatie zijn wij per direct opzoek naar een Praktijkondersteuner Huisarts-Geestelijke gezondheidszorg. Het gaat om een functie van 16 uur in de week in loondienst, of als zzp’er.

De geschikte kandidaat komt te werken in een team bestaand uit een verpleegkundige, huisarts en doktersassistent. Als POH-GGZ behandel je voornamelijk patiënten die kampen met psychische problemen. Patiënten die zich presenteren met klachten als hoofdpijn, slaap- of concentratie problemen kunnen kampen met psychische problemen. Wanneer de huisarts dit vermoedt worden de patiënten doorgestuurd, waarna ze bij jou op spreekuur komen. Je werkt hiervoor veel samen met de huisarts en praktijkverpleegkundige omdat zij ook al veel met de patiënt zijn omgegaan. Vaak verhuizen asielzoekers vaak, wat ervoor zorgt dat je ze vaak maar kort ziet. De voornaamste focus is dan ook kortdurende interventies welke het functioneren verbeteren en een focus op preventie.

Om te kunnen reageren is een relevante vooropleiding nodig, evenals enige ervaring binnen de GGZ. Het werken met asielzoekers kan erg zwaar zijn, omdat ze vaak kampen met heftige traumatische situaties. Daarom is het belangrijk stevig in je schoenen te staan. Ook moet je een bepaalde mate van afstand kunnen bewaren, ondanks de vaak schrijnende situaties. Door de kortdurende behandelingen moet je goed kunnen communiceren, desnoods om de taalbarrière heen. Er is vaak aan tolk aanwezig wat ervoor zorgt dat deze barrière vaak niet aanwezig is. Je moet ook veel probleemoplossend vermogen hebben en bereid te zijn je dynamisch op te stellen.

De werkgever biedt een aantrekkelijk salaris met goede arbeidsvoorwaarden. De posities die zijn vrijgekomen zijn in Katwijk en Amsterdam.

Voor Medici

MMedical begeleidt medisch professionals bij het vinden van een baan in binnen- of buitenland. Via MMedical krijgt u een goed overzicht van vacatures die aansluiten op uw voorkeuren en binnen uw aandachtsgebied. Wanneer dit vereist is, assisteren wij u bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en een visum. Wij gaan discreet om met uw persoonsgegevens en delen deze niet met derden zonder uw toestemming.

Indien u interesse heeft in bovenstaande vacature of benieuwd bent of er andere vacatures binnen uw vakgebied zijn, neem dan contact op met een van de medewerkers van MMedical.

Anouk van Rooijen

Senior Consultant

Anouk van Rooijen
Senior Consultant
E:  a.vanrooijen@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 44
T: +31 6 36 36 35 99