Sluitingsdatum: 07/07/2021

Medisch Specialist - Psychiatrie - Nieuw-Zeeland
Geplaatst op 06-04-2021, Reference number: 2021096

Psychiater – Hutt Valley – Nieuw-Zeeland

Locatie

De Hutt Valley is een groot gebied, nabij de Hutt rivier, in de regio van Wellington. In deze regio zijn verschillende steden gelegen, waarvan Upper en Lower Hutt de belangrijkste zijn. Deze steden zijn beide buitensteden van Wellington en vormen samen met Wellington en Porirua het Wellington district. De prachtige stad van Pirorua ligt aan het water op het zuidelijke punt van het Noordereiland. De stad heeft 55.000 inwoners en omgeeft de gehele, in het midden gelegen, baai en haven aan de Kapiti Kust. De Hutt Valley ligt aan de Cook Strait, dit is de zeestraat dat het Noordereiland van het Zuidereiland scheidt. De regio heeft daardoor een mild, bijna mediterraans klimaat. De mooie groene omgeving leent zich uitstekend voor buitensporten zoals wandelen en mountainbiken. Wellington, de havenstad van Nieuw-Zeeland, is een moderne levendige stad die zeer hoog op de lijst staat van beste steden ter wereld om te wonen. Wellington heeft bovendien een internationaal vliegveld en goede infrastructuur naar andere delen van het land.

De positie wordt aangeboden door een regionale zorgorganisatie welke hoofdzakelijk gelokaliseerd is in Wellington en ongeveer 6.000 werknemers in dienst heeft. Er vallen twee ziekenhuizen onder de organisatie, waarvan een in Porirua is gelegen. Er is samenwerking met de afdeling Mentale Gezondheid, Verslaving en Intellectueel Onvermogen, die zorgverlening biedt op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Het Crisisteam verzorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week beoordeling en op korte termijn behandeling voor mensen die in een crisis van mentale gezondheid verkeren en diegene waarbij er hierdoor urgente problemen rondom veiligheid ontstaan. Het team is bovendien het contactpunt voor cliënten en zorgprofessionals van de afdeling Mentale Gezondheid, Verslaving en Intellectueel Onvermogen buiten kantoortijden. Daarnaast beschikt de werkgever over een Infant, Child, Adolescent and Family Service Team. Dit team is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen, jongeren en adolescenten welke aan psychiatrische aandoeningen lijden.

Functie

Namens dit ziekenhuis zijn wij per direct op zoek naar een psychiater met specifieke interesse in Kind en Jeugd Psychiatrie voor een fulltime positie. De aanstelling is voor minimaal één jaar.

Uw taken zullen bestaan uit de beoordeling, diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en adolescenten met serieuze mentale ziekten en ernstige psychologische aandoeningen. Hierbij zult u samenwerken met de patiënten, diens familie en de maatschappelijk klinische teams om herstel te bevorderen. Ook zult u meerdere multidisciplinaire teams versterken, deze teams bestaan uit mede psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers, psychotherapeuten en administratief personeel. De succesvolle kandidaat is verantwoordelijk voor alle noodzakelijke klinische stappen die ondernomen moeten worden om cliënten te helpen een optimale gezondheid, welzijn en veiligheid te bereiken door middel van passende beoordeling, interventie en educatie. U bent niet alleen verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige diagnoses, behandelingen en follow-up consulten van patiënten, maar zult u actief bijdragen de zorg verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Er worden goede arbeidsvoorwaarden geboden. Voor registratie in Nieuw-Zeeland zijn excellente Engelse vaardigheden vereist. MMedical zal u helpen bij het verkrijgen van alle benodigde registraties.

Indien u interesse of vragen heeft over bovenstaande positie, neem dan contact op met uw eigen recruitment consultant van MMedical.

Mocht u deze nog niet hebben, neem dan contact op met:

Randa Sawires

Recruitment Consultant

Randa Sawires
Recruitment Consultant
E: r.sawires@mmedical.nl
M: +31 6 36 36 35 66
T: +31 6 36 36 35 99