Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste land in Europa. Het land kent inclusief overzeese gebieden een oppervlakte van 674 843 km2 met in totaal 66 miljoen inwoners. Hedendaags is het een gedecentraliseerde eenheidsstaat en een democratische semi-presidentiële republiek. Het land behoort tot de 20 meest ontwikkelde landen ter wereld.

Men kent in Frankrijk drie verschillende klimaatzones afhankelijk van de locatie. Verder is Frankrijk, in vergelijking met andere landen in West-Europa tamelijk dunbevolkt. Mede hierdoor is er een grote vraag naar artsen in voornamelijk het Franse platteland voor een verscheidenheid aan artsen en paramedici.

De Franse gezondheidszorg behoort tot één van de duurste ter wereld. In 2008 werd in Frankrijk 11,1% van het bruto nationaal product aan gezondheidszorg uitgegeven, in Nederland was dat 9,9%. De zorg wordt in Frankrijk verleend in het ziekenhuis danwel bij vrij gevestigd medisch specialisten/huisartsen die hun eigen kliniek runnen.

« »