Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste land in Europa. Het land kent inclusief overzeese gebieden een oppervlakte van 674 843 km2 met in totaal 66 miljoen inwoners. Hedendaags is het een gedecentraliseerde eenheidsstaat en een democratische semi-presidentiële republiek. Het land behoort tot de 20 meest ontwikkelde landen ter wereld.

Alhoewel de meesten Frankrijk kennen als vakantieland zijn er ook legio mogelijkheden om als arts, tandarts of fysiotherapeut te werken. De Franse zorgsector onderscheid zich van de Nederlandse in onder andere de verdeling tussen algemene en prive-ziekenhuizen en klinieken. Daarnaast werken veel specialisten voor zichzelf in een eigen ‘cabinet’. Hierdoor is de zorgverlening meer versnipperd dan in Nederland.

Om in Frankrijk te kunnen werken dient u de Franse taal goed machtig te zijn. MMedical biedt artsen die in Frankrijk gaan werken daarom altijd een cursus medisch Frans van vier tot zes weken welke wordt bekostigd door uw toekomstig werkgever. Daarnaast begeleid MMedical u tijdens het registratieproces als specialist. Ook kunnen wij u helpen met het vinden van huisvesting, scholen, verzekeringen, inschrijving bij de gemeente, etcetera.

« »