Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden. Het is een van de meest biodiverse landen op aarde. Door de ligging van Nieuw-Zeeland duurde het tot 1250 na christus tot de eerste mensen zich er vestigden. Op de eilanden heerst een mild zee klimaat waarbij nog wel behoorlijke verschillen bestaan tussen de verschillende regio’s.

Wellington, is de hoofdstad en ligt op het zuidpuntje van het Noordereiland aan de Straat Cook, het water dat het Noorder- en het Zuidereiland scheidt. Op een heldere dag is het mogelijk het gebergte op het Zuidereiland te zien liggen. Naar het noorden liggen de langgerekte stranden van de Kapiti kust. Naar het oosten ligt de Rimutaka Range met daarachter de vlakten van Wairarapa, een wijngebied van wereldfaam. Evenals Australië scoort Nieuw-Zeeland hoog op kwaliteit van leven, volksgezondheid, onderwijs, economische vrijheden en rechten.

In Nieuw-Zeeland bestaan veel kansen voor Nederlandse artsen, dit geldt zowel voor huisartsen als voor medisch specialisten. De gezondheidszorg is georganiseerd vanuit de overheid. Dat betekent dat iedere inwoner van Nieuw-Zeeland verzekerd is voor zowel eerstelijns als ziekenhuiszorg. De gemiddelde werkweek bedraagt ongeveer 40 uur. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in een CAO.

Wanneer u in Nieuw-Zeeland wil werken is het belangrijk dat u de Engelse taal goed beheerst. Daarnaast zal u een visum moet verkrijgen evenals een registratie bij de Medical Council. MMedical helpt u bij het verkrijgen van een visum en de registratie als arts.

Bekijk hier alle vacatures in Nieuw-Zeeland

« »